Меню
Назад » » 2023 » Липень » 21

Парафіяни нашого храму здійснили паломництво в Борисо-Глібський жіночій монастир с. Водяне (ФОТО)

  • 21.07.2023
  • 308 Переглядів
20 липня 2023 року, в день шанування ікони Спаса Нерукотворного, парафіяни нашого храму здійснили паломницьку поїздку в Борисо-Глібський жіночій монастир с. Водяне, Зміївського району. 

Відразу по приїзду в монастир ми взяли участь у водосвятному молебні, а потім у Божественній літургії, яку звершив Преосвященнійший єпископ Ізюмський і Куп'янський Іоанн. Його Преосвященству співслужили секретар та духовенство єпархії. За богослужінням молилась настоятелька обителі ігуменія Ангеліна (Нечаєва).

На сугубій єктенії Архіпастир підніс молитви про мир в Україні, про Святу Церкву, про воїнів які захищають нашу землю, про людей доброї волі які допомагають нужденним та про тих, хто опинився у скрутних умовах. Після відпусту був звершений чин славління та виголошено многоліття. На завершенні богослужіння єпископ Іоанн звернувся до вірян із словом проповіді.

Потім всі паломники взяли участь у святковій трапезі, після якої вирушили в село Височинівка. Тут ми відвідали храм Височинівської ікони Божої Матері. Всі бажаючі мали можливість відвідати купальню, збудовану на цілющому джерелі та попросити у Матінки Божої зцілення недуг душевних та тілесних.

На завершення нашої подорожі ми відвідали Храм Скоропослушниці у Коробовому хуторі Зміївського району. Храмова ікона Божої Матері Скоропослушниця була написана на горі Афон та освячена біля першообразу. Настоятель храму протоієрей Володимир (Бугрим) провів дуже цікаву екскурсію до решток руїн Зміївського Спасо-Миколаївського монастиря. Монастир був побудований  між 1660 і 1668 роками на правому березі Сіверського Дінця, на місці теперішнього селища Коропово (Коробів хутір) Зміївського округу. Наприкінці екскурсїї всі бажаючі мали змогу подзвонити у дзвони, розташовані біля альтанки. 

Стомлені, але, як завжди, щасливі від того, що доторкнулися до святинь, які знаходяться зовсім поруч з нами, ми повернулися у рідний Харків.