Меню
Назад » » 2022 » Липень » 30

Паломництво до Свято-Борисо-Глібського монастиря (с. Водяне)

  • 30.07.2022
  • 351 Перегляд
20 липня 2022 року парафіяни нашого храму здійснили паломницьку поїздку до Свято-Борисо-Глібського монастиря с. Водяне.

Цього дня в 1997 році в цій невеликій обителі сталося диво - під час Божественної Літургії оновився потемнілий образ Спаса Нерукотворного.

Свята ікона багато років була сімейною реліквією в одній родині. Під час Великої Вітчизняної війни господарі сховали її у погребі будинку, а самі залишили селище, рятуючись від воєнних дій. Повернувшись додому, люди виявили на місці свого будинку згарище. Проте образ Христа залишився цілим, лише закоптився і потемнів. Згодом нащадки тих людей передали ікону в храм, що знову відкрився, пізніше він став монастирем.

Побачивши зараз це чудо оновлення мимоволі проводимо паралелі з нашим життям, просимо у Господа оновлення та очищення душам нашим.

Після святкового богослужіння паломників запросили розділити смачну трапезу, після якої вони продовжили свій шлях.

У 15 км від Водяного розташувалося невелике село Височинівка – місце знаходження у далекому 17 столітті образу Божої Матері названого за місцем його набуття Височинівським. Водою з джерела на місці знаходження ікони люди омивали хворі місця і отримували зцілення. Наша група також скористалася можливістю поринути у Святі води джерела.

Далі шлях лежав у село Нижня Озеряна до місця здобуття найбільшої святині Слобожанського краю Озерянської ікони Божої Матері. Багато разів ми були в цьому чудовому місці, але кожного разу особлива Благодать Божа сповнює душу.

Відвідавши Святе джерело, схиляючись перед списком Чудотворної ікони, заспівавши тропарі та величання, наша група вирушила додому.

Слава Богу за все!