Меню
Назад » » 2022 » Серпень » 16

Паломницька поїздка до святинь Харківської області

  • 16.08.2022
  • 338 Переглядів
6 серпня 2022 року парафіяни нашого храму знову здійснили паломницьку поїздку до святинь Харківської області: Свято-Борисо-Глібський монастир (с. Водяне), цілюще джерело (с. Височинівка), Озерянський храм-каплиця (с. Нижня Озеряна).

Під час відвідування Свято-Борисо-Глібського монастиря паломники взяли участь у літургії присвяченій пам'яті князів-страстотерпців Бориса та Гліба, яка  відбувалась в храмі, що носить ім'я святих.

Брати Борис та Гліб, молодші сини князя Володимира Святославича, котрі трагічно загинули 1015 року під час міжусобної боротьби за великокнязівський престол,— перші святі, канонізовані давньоруською Церквою. Скромність, лагідність, сумирність — ось ті якості, які характеризують святих братів Бориса та Гліба. Культ Бориса та Гліба служив проповіді та втіленню в життя найголовніше покори, любові та неприйняття марноти земного світу.

Після святкового богослужіння та смачної трапези паломники рушили далі.

Наступним пунктом нашої подорожі було село Височинівка. Тут всі бажаючі мали змогу омитися у водах цілющого джерела, що утворилось на місці явлення Казанської Височинівської ікони Божої Матері, та послухати розповідь однієї з парафіянок про чудесну допомогу, отриману по молитвам до Богородиці перед її чудотворним образом.

Останнім пунктом подорожі стало село Нижня Озеряна. Воно відоме далеко за межами нашого краю. Тут була явлена чудотворна Озерянська ікона Божої Матері, старовиний список якої і нині знаходиться в Озерянському храмі-каплиці. 

На місці явлення чудотворної ікони утворилось цілюще джерело, на якому в наш час облаштована купальня, де кожен бажаючий може здійснити благодатне омивання. 

Як завжди, радісні, сповнені благодаті Божої, ми повернулися у рідний Харків.